2010. december 22., szerda

A macska újévi fogadalmai


Az év 12 hónapjára


  1. Fogadom, hogy a tányéromat mindig olyan ragyogó tisztára nyalogatom, mintha eredetileg is üres lett volna!
  2. Gazdim ölébe bármikor felugrom egy kis cirógatásra,  nemcsak akkor, mikor a telefon megcsörren vagy a krumpli éppen megsül a sütőben!
  3. Elhatározom, hogy nyári éjszakákon nem maradok hajnali kettőig házon kívül, hisz’ tudom, hogy a gazdám nem tud aludni addig, míg otthon nem vagyok!
  4. Azt mondják, fogalmam sincs róla, mennyi munkát jelent házikedvencet tartani. Akkor most majd megpróbálkozom vele! Egy fehér egér talán éppen megfelelne a célnak…
  5. Megígérem: többé nem színlelem, hogy utálom a konzerv eledelt csak azért, mert tudom, hogy garnélarák is van a hűtőben!
  6. Az alom szerteszét szórásával a jövőben nem várom meg, míg gazdám végez a takarítással és a porszívót is elpakolja!
  7. Tiszta szívemből fogadom, hogy nem fogok egy teljes hétre megsértődni, amikor nyaralás végeztével hazavisznek a cicapanzióból! (Három nap is pont elég lesz.)
  8. Befejezem az ágy alsó kárpitjának szaggatását, melyet artista módjára fejjel lefelé végeztem! Valamint a paplan alatt sem fogom gazdám lábujját harapdálni és frissen mosott haját rágcsálni! A paplanon való éjszakai rodeózásnak is véget vetek egyszer s mindenkorra!
  9. Erősebben fogok nyávogni, ha állatorvoshoz készülődünk – hátha akkor otthon hagynak…!
  10. Hatalmas erőfeszítések közepette, mindent elkövetek annak érdekében, hogy megálljam: nem tátom ki a számat és nem mutogatom a benne lévő pókot a gazdámnak! És bogarakat sem ropogtatok jóízűen, miközben ő eszeveszetten sikoltozik!
  11. Megpróbálom visszafogni magam, hogy hajnali három óra tájban ne ugorjak be az ágyba és ne kezdjem magam élénk fickándozások közepette tisztogatni! (Egyébként nem értem, mi baj lehet ezzel?)
  12. Minden erőmmel azon leszek, hogy gazdám vendégei előtt ne hányjam a tálalóasztalra az elfogyasztott mezei egér maradványát! (habár szerintem,  ez nagyszerű muri volt!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése