2010. október 27., szerda

Amit a cicák jobban tudnak...

"A macskának hét élete van"...tartja a mondás, ha ez igaz, úgy ők mindet teljes nyugalomban, s kiegyensúlyozottságban élik meg. De ugyanakkor mi a helyzet velünk, emberekkel? Mennyire vonatkoztathatók e jelzők ránk? Talán lenne mit tanulnunk kedvenceinktől! Az alábbiakban válogatás következik néhány témakörből, melyet a cicáktól kölcsönöztem (utólagos beleegyezésükkel).

Pihenés...
Mindig találnak maguknak megfelelő helyet és alkalmat az alvásra, legyen szó akárcsak néhány percről is. Példájuk követendő! Elég 10 perc délutáni szundikálás egy csendes sarokban ahhoz, hogy a nap hátralévő részére új energiát merítve, kissé felfrissüljünk.

Külcsín...
Ugye előfordult már, hogy látogatóban járva, macskás ismerőse arról panaszkodott, mennyire nincs ideje magával foglalkozni, s ennek önbizalma is kárát látja. Ezzel szemben cicája naponta órákat tölt el szépségápolással, mosakodással, így a gazdájához érkező vendégeket dagadó önbizalommal, tökéletességének teljes tudatában fogadja.

Étkezés...
Igazi ínyencek, gyakran, de csak keveset esznek! Mindig megkövetelik a tiszta tányért és a nyugodt helyet, ahol ételüket elfogyaszthatják. Szemben az emberrel, egészségesebben étkeznek, táplálékaik koncentráltan tartalmaznak ásványi anyagokat és vitaminokat.

Társválasztás...
Nagy tévedés azt hinni, hogy cicánkat magunk választjuk, mert valójában ők választanak ki minket. Társas kapcsolataik során a számukra kellemetlenkedő alakokat egyáltalán nem tolerálják, legyen az akár egy szemtelen kölyökcica, akár egy kíváncsi kutya.

Macskajáték...
Amikor dolgaink kevésbé alakulnak elvárásaink szerint, hajlamosak vagyunk úgy érezni, a világ bezárult körülöttünk. Megfelejtkezünk arról, hogy az élethez szorosan hozzátartozik a szórakozás is. Macskánk azonban a nap bármely szakaszában képes időt szakítani a játékra, az aktív kikapcsolódásra (saját tapasztalataim alapján, leginkább hajnali 3 óra körül).
Játékvásárlás esetében, nem feltétlenül a legdrágább holmival tudunk csak örömet szerezni számára, sőt az egyszerű papírgalacsin sokszor mindennél többet ér. Apróbb ajándékokkal magunkat is meglephetjük alkalomadtán, s néha nem árt egy kicsit lazítani, elfelejtkezni a mindennapokról.

Tornával kezdődik a nap...
Cicáink a napot könnyebb testmozgással (könyvespolcra történő célzott mozdulatok) kezdik. Mindössze néhány perc elegendő ahhoz, hogy szervezetük felébredjen, energiával töltődjön fel, s mindjárt kellemesen indul a nap...

Amit viszont nem tesznek:

Nem szomorkodnak és aggódnak a holnap miatt.
Nem kérnek bocsánatot és nem magyarázkodnak!
Nem maradnak ott, ahol nem érzik jól magukat!
Nem mondanak el magukról mindent az embereknek.
Sohasem mennek kocogni a szikrázó déli napsütésben!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése